Appartementen

Architecten

Crepain Binst Architecture

Locatie

Turnhout

Bouwheer

Immoflandria cva

Het terrein gelegen aan de steenweg op Antwerpen is een invalsweg naar het centrum van Tournhout. De voormalige Ford garage werd gesloopt zodat een groot en diep terrein ontstond met een verbindingspad naar de achterliggende straat. De stad Tournhout heeft zich een deel van het terrein met het pad geëigend om een fietspad aan te leggen in een nieuwe parkzone. Het L-vormig gebouw heeft aan de straatkant het korte deel zodat de meeste appartementen hun woongedeelte hebben aan het nieuw park en de met bomen aangelegde steenweg. Op het gelijkvloers aan de straatkant kan deze vleugel opgedeeld worden in meerdere kantoren. Het grootste deel van het gebouw is bestemd voor appartementen gaande van studio’s tot middelgrote appartementen. De appartementen worden volledig ingericht. De gevels aan straat- en parkkant geven breed open met glazen wanden en terrassen op de voortuinen en de nieuwe parkomgeving. De slaapkamers aan de achterkant vertonen in contrast en gesloten uitdrukking. Behalve enkele parkeerplaatsen in de achterliggende tuin zijn de andere parkeerplaatsen volledig ondergronds.

Ondernemingen