CHRU de Nancy - Laboratorium voor Biologie en Biopathologie

Architecten

Art & Build Architect

Locatie

Nancy, Frankrijk

Bouwheer

Centre hospitalier régional de Nancy

Einddatum

2019

Het nieuwe laboratoriumgebouw voor de medische biologie en biopathologie van het CHRU (Centre Hospitalier Régional Universitaire) van Nancy biedt onderdak aan 22 laboratoria van het CHRU van Nancy die momenteel nog over verschillende sites verspreid zijn.
Het nieuwe laboratoriumgebouw, dat in het verlengde van het gebouw voor volwassenen is gebouwd, moet de hoeksteen zijn van de multidisciplinaire aanpak van het ziekenhuis. De relaties tussen afdelingen en sectoren en de relatie met de site worden naar hun hoogtepunt geduwd. Dit verkeer is synoniem voor de multidisciplinaire uitwisseling en het comfort van de gebruikers.
Doordat de laboratoria als bloemblaadjes zijn geschikt kunnen alle verschillende sectoren rond het geautomatiseerde technische platform worden verspreid. Deze functionele organisatie optimaliseert de werking van het laboratorium en de 24/24-werking. De verschillende biologische sectoren zijn op de benedenverdieping samengebracht en grenzen aan elkaar. De sectoren HLA-immunologie, het geautomatiseerde technische platform en het platform voor moleculaire biologie grenzen aan elkaar voor een optimale 24/24-werking. Een robotkoerier maakt handig gebruik van deze functionele organisatie rond het technische platform om de stalen naar en tussen alle sectoren van het laboratorium te transporteren.
Het nieuwe laboratorium voor medische biologie en bio-pathologie van het CHRU is synoniem voor technische, technologische en functionele efficiëntie. Het is ontworpen om zich aan de technische en functionele evoluties van de laboratoria van morgen aan te passen. Het geautomatiseerde technische platform is een ruimte van 450m² zonder paal die aan de evoluties van de analyseketens kan worden aangepast. De sector biopathologie is via een loopbrugje verbonden met het Institut de cancérologie Lorrain voor een efficiënte uitwisseling. Medio 2019 is het nieuwe complex van 10.000 m² opgeleverd.