De tuinen van la Source

Architecten

ASSAR Architects

Locatie

Louvain-la-Neuve

Bouwheer

Compagnie de Promotion de l’Esplanade sa (Wilhelm & Co Group)

Startdatum

2008

Einddatum

2014

La Source is een residentieel complex van 19.000 m² boven de grond, gelegen aan de rue de l'Union européenne en de rue du Traité de Rome in Louvain-la-Neuve. Het project is gekenmerkt door het gebruik van edele materialen als natuursteen, baksteen, leisteen en hout terwijl de afwerking van de gevels een afwisseling vertoont van materialen om het monolitische aspect van het geheel te breken en het gebouw een ritme op mensenmaat te geven. La Source bevindt zich vlakbij het nieuwe winkelcentrum en aan de achterkant van de winkelstraat Charlemagne. Bovendien geeft het project uit op het park van la Source en het Hergémuseum. La Source vormt dus de verbinding tussen een bruisend stadscentrum en de vredige groene ruimten. Het project is bedacht als een groot venster op het park, als kers op de taart van het stadscentrum. De architectuur en de gebruikte materialen zijn zo bestudeerd dat ze een zeer sterke band met deze uitzonderlijke site handhaven.

De gebouwen van vijf en zes niveaus exclusief het dak, werden in april 2014 voltooid en bieden 242 woningen van gemiddelde en hoge standing. Ze zijn gebouwd op een sokkel die 2 parkeerniveaus bevat. Een gelijkvloers gedeelte is ingericht met ruimten voor vrije beroepen. De architectuur van het project weifelt tussen harmonie met de natuur en een resoluut stedelijk karakter. De gebouwen zijn voorzien van grote vensterramen en terrassen die de binnenruimte verlengen in de richting van het park en de stad. De technische keuzes en de kwaliteit van de gebruikte materialen staan bovendien garant voor het respect voor het milieu en een rationeel energiebeheer.

Ondernemingen