Andromède

Architecten

Art & Build Architect

Locatie

Blagnac, Frankrijk

Bouwheer

Codic France

Dit kantoorgebouwencomplex van 45.000 m² in de buurt van Toulouse beantwoordt aan de vraag die ontstond door de nabijheid van vliegtuigbouwfabrieken in vol stadsontwikkelingsgebied. De verschillende gebouwen van het complex worden georganiseerd rond een tuin en een bedrijfsrestaurant voor een gezellige sfeer. De werken zijn in verschillende fases gepland. Bij het ontwerp van het project werd rekening gehouden met het plaatselijke klimaat door de gevels met zonwering uit te rusten.

Het eerste gebouw werd in 2009 opgeleverd. Het volumebepalende gedeelte van dit kantoorgebouw van 14.000 m² vertoont de principes die door de architecten van het overleggebied werden opgelegd. Een gebouw met benedenverdieping + 2 verdiepingen langs de weg. Loodrecht op de weg staande gebouwen met benedenverdieping + 5 verdiepingen, in een andere stijl, waarvan de topgevels op deze lanen uitkomen. Het globale volume is over 3 afzonderlijke gebouwen verdeeld. De aluminium ramen zijn donkergrijs getint om hun lijnen van de gevel los te maken en de horizontale lijnen te benadrukken. De structuur is een paal- en balksysteem in traditioneel beton waarbij de balken in de gevel inspringen om de continuïteit en eenvormigheid van de gevels te bewaren. De centrale tuin op de vloerplaat is beplant met struiken en grassen en omringd door een minerale kroon die het voetgangersverkeer toelaat en voldoende ruimte vrijhoudt om de binnengevels te reinigen.