Appartementsgebouw

Architecten

BURO 5

Locatie

Tilff

Bouwheer

AD Réalisations nv

Einddatum

2017

Het project voorziet de bouw van een gebouw met 8 appartementen en een parking.

Het terrein dat zich in het stadscentrum bevindt, wordt achteraan begrensd door blinde muren. De parking bevindt zich van nature op de benedenverdieping en neemt het hele perceel in beslag (403 m²). De 1-, 2- of 3-kamerappartementen zijn verdeeld over 3 niveaus boven de benedenverdieping.

De gevel aan de straatkant, die op het zuiden gericht is, wordt op de rooilijn geplaatst om een soortgelijke voorgevel te creëren als het hedendaagse gebouw ernaast. Hij springt gedeeltelijk naar binnen om plaats te maken voor de inspringende terrassen die bovendien goed georiënteerd zijn en het probleem van oververhitting van de betrokken appartementen verminderen.

De trapeziumvorm van het gebouw vloeit rechtstreeks voort uit het perceel. Deze geometrie wordt ter hoogte van de inspringende terrassen herhaald door de paneling.

De laatste verdieping ligt wat verder naar achteren om de visuele impact vanop de weg te verminderen.