Albintra hoofdzetel & nieuwe loods

Architecten

Crepain Binst Architecture

Locatie

Ranst

Bouwheer

Albintra nv

Startdatum

2013

Einddatum

2015

Het nieuwe kantoorgebouw is zodanig opgevat dat zowel de bestaande als de nieuwe loodsen vanaf de straatzijde aan het zicht onttrokken worden. Het gebouw wordt daartoe voor de loodsen geplaatst en uitgestrekt over de maximale gevellengte. Het gelijkvloerse gedeelte wordt uitgevoerd in een beton, met een grote glaspartij die de inkomzone markeert. De bovenliggende verdieping bestaat uit kantoorzone, die in uitkraging wordt geplaatst ten opzichte van het gelijkvloers. Als gevelmateriaal voor de verdieping werd gekozen voor geprofileerde zwarte staalplaat voor alle zichtbare delen, gecombineerd met koud geplaatst glas in brons geanodiseerd buitenschrijnwerk. Het volume zal daardoor een duidelijk accent vormen in het geheel, dat ook steeds zichtbaar zal zijn boven de vrachtwagens en andere activiteiten vooraan op het terrein.

Ondernemingen