Alheembouw Oostnieuwkerke

Architecten

B2Ai, West 8 - Urban Design & Landscape Architecture

Locatie

Oostnieuwkerke

Bouwheer

Alheembouw

Einddatum

2017

Het kantoorgebouw komt vooraan op het perceel, de stapel- en opslagactiviteiten en parkeergelegenheid komen achteraan te liggen. Het kantoorgebouw zelf is een rond paviljoen in een parktuin. Een rond gebouw heeft geen voor- of achterzijde en past zich op een zachte manier in in de omgeving. Het gebouw staat voor de helft in een tuinkamer en voor de helft in een open tuin. De groene parktuin kadert het gebouw en vormt een visuele meerwaarde voor de omgevende woningen.

Het compact volume bestaat uit 3 bouwlagen, waarvan de bovenste bouwlaag teruggetrokken is. Het kantoor heeft een dubbele huid: de binnenhuid is transparant en krijgt al dan niet doorzichtige glaspanelen. De buitenschil werkt als zonwering en wordt uitgevoerd in verticale lamellen met koper/bronskleur.
Het gebouw is volledig toegankelijk.