Atrium Zuidas

Architecten

CONIX RDBM Architects

Locatie

Amsterdam, Nederland

Bouwheer

Victory Advisory

Einddatum

2017

Concept

De doelstelling was een ingetogen en bescheiden sfeer creëren waar iedereen zich welkom en thuis voelt. CONIX RDBM Architects nam de handschoen op om oud met nieuw te versmelten om zo in het Atrium-gebouw een warme en huiselijke sfeer te creëren. Hoe komt die uitnodigende sfeer tot leven? Terwijl je het Atrium binnenloopt, volgen de open ruimte en het daglicht je. De evenwichtige schakering van de neutrale interieurtinten, zoals bruin, beige en roomkleur, vervolledigen het palet. De comfortabele zitbanken, kussens en tapijten zijn allemaal uniek qua stijl en ontwerp, kleur en omvang. Toch vullen ze elkaar aan en vormen ze één geheel. Een eenvoudig thema dat door het interieur en meubilair doorloopt en tegelijkertijd uniek is. Met minimaal ingrijpen werd een huiselijke sfeer gecreëerd. Het decor kreeg een warm kleurenpalet met ruwe materialen. Zo voegden we koper toe aan de bestaande zuilen en vervingen we marmer door hout.

Interieur

Het is belangrijk dat het hele gebouw een consistent thema heeft, terwijl elke ruimte haar eigen identiteit behoudt.  Het Atrium straalt de look-and-feel uit van de hal en loungeruimte van een luxueus 5-sterrenhotel. Toch blijft het een kantoorwerkplek. Er is veel ruimte om samen met een collega te genieten van een kopje koffie, om even te vergaderen in een van de privéruimtes, of om een formele zakenlunch te organiseren in het fraaie restaurant. Links van de ingang is er een imposante maar elegante trap die naar de nieuwe receptie leidt. Het donkere graniet van de trap vloeit prachtig over in de granieten vloeren. De combinatie met het houteffect van de muren benadrukt de grandeur van het gebouw. Deze stijl weerspiegelt de stempel die CONIX RDBM Architects telkens opnieuw zet. We creëren een dynamische omgeving boordevol contrasten. Die zijn dan wel spannend en verrassend, maar blijven altijd minimaal, oogstrelend en professioneel. Onze basisfilosofie blijft behouden: we laten binnen- en buitenwereld in elkaar overvloeien. Zo loopt de warmte van binnen door naar de nieuw ontworpen tuin. Het gebouw boogt ook op enkele interessante nieuwe ontwikkelingen. Zo wijzen geavanceerde, actieve hogeresolutieborden je de weg.