Arteveldehogeschool Gent - Nieuwe Sportcampus

Architecten

Licence to Build

Locatie

Gent

Bouwheer

Arteveldehogeschool

Startdatum

2017

Einddatum

2019

De Artevelde Universiteit telt 13.000 studenten en ondanks een groot aantal studenten lichamelijke opvoeding (tussen 300 en 400) beschikte zij niet over een eigen infrastructuur. In 2013 besliste de school om een private sportcampus van 2.600 m² te bouwen naast de bestaande sportinfrastructuur van de Universiteit Gent.

Het gebouw bestaat uit 4 verdiepingen:

- Op het gelijkvloers, een fitnesszaal met kleedkamers, evenals een balzaal en administratieve zalen.
- Op de eerste verdieping, een grote multifunctionele sportzaal en een zaal met parketvloer voor gevechtssporten (judo, karate,...) en dans. Er is ook een klimmuur.
- Op de 2de en 3de verdieping, auditoria, klaslokalen en vergaderzalen.

Op elk niveau is er een sanitair blok.

Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen voorzien, hoofdzakelijk voor de leraren en de externe gebruikers van het fitnesscentrum.

De werkzaamheden vonden plaats tussen 2017 en 2019.

Tractebel werd belast met een volledige engineeringopdracht die de infrastructuur, de stabiliteit en de speciale technieken omvatte.

Ondernemingen