Bouw van de brandweerkazerne in Verviers

Architecten

AUPa , P-Y Deberg

Locatie

Verviers

Bouwheer

VHP

Einddatum

2019

De filosofie van het architectonische concept is het natuurlijke terrein te volgen om de invloed van de gebouwen op de bebouwde en onbebouwde omgeving zo gering mogelijk te houden en tegelijkertijd positieve mogelijkheden te scheppen voor de organisatie van het programma. Het project is gelegen in een woonwijk. De ligging van de toegangswegen onder de naburige percelen, de ligging en de grootte van de volumes en de materiaalkeuze (ondergronden in architectonisch beton, bovenliggende volumes in lichte bepleistering en de aanwezigheid van hout voor een natuurlijke en lichte uitstraling) dragen allemaal bij tot een goede integratie van het project in zijn onmiddellijke omgeving. Het project bevordert de optimalisering van de stromen en de inbreng van natuurlijk licht.

Overige ondernemingen
BEL