CHU van Toulouse - Rangueil

Architecten

Art & Build Architect

Locatie

Toulouse, Frankrijk

Bouwheer

CHU van Toulouse

Het winnen van een wedstrijd in 2005 leidde ertoe dat Art & Build werd belast met de uitbreiding en de herinrichting van het ziekenhuis van Rangueil. Het nieuwe gebouw, dat gebruik maakt van de helling van de site, is op pijlers gebouwd en staat met het bestaande ziekenhuis in verbinding via een ondergrondse gang en liften. Over 4 niveaus herbergt het 20 operatiezalen, 26 kamers voor intensieve zorgen en 7 kamers voor de verzorging van zwaar verbrande patiënten. Het gebouw is bekleed met een dubbele huid waarvan de buitenlaag in terracotta de hitte van de zon beperkt en een natuurlijke airconditioning vormt. Een inspringende technische verdieping en de noodtoegangen voor de brandweer bepalen de zeer expressieve buitenfysionomie van dit grote technische plateau dat het signaal van een gemoderniseerd ziekenhuis is geworden.

Ondernemingen