Congrescentrum in parktuin van Koninklijke Apothekersvereniging

Architecten

POLO Architects

Locatie

Antwerpen

Bouwheer

Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA)

Einddatum

2018

KAVA, de Koninklijke Apothekersvereniging Van Antwerpen, opende half juni 2018 de deuren van zijn gloednieuw congrescentrum. Het zalencomplex werd ingeplant tussen de eeuwenoude bomen in de privétuin van de apothekersvereniging, de op een na grootste binnentuin binnen de Antwerpse ring, na de Zoo. Het project was in handen van vanhout.pro en POLO Architects.

De parktuin van de Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA) is een van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse binnenstad. Op de plaats van het vroegere tuinpaviljoen, dat dienst deed als administratief gebouw, werd een nieuw conferentie- en opleidingscentrum gerealiseerd.

Om de hogere bezoekersaantallen te kunnen opvangen werd de bestaande parkeerkelder uitgebreid en het bovengrondse volume aan de tuinzijde kreeg een volwaardig nieuw auditorium. Rondom een genereuze lobby met inkombalie en bar bevinden zich vergaderruimten van verschillende grootte, waaronder een antieke “artsenijwinkel” en een tuinzaal met zicht op het nieuwe terras en de tuin. Het nieuwe gebouw is dankzij lange lichtstraten doordrongen van daglicht en biedt zicht op de oude bomen in de parktuin.

Ondernemingen

Overige ondernemingen
Vanhout.pro