AZ MONICA

Architecten

ASSAR LLOX architects

Locatie

Deurne

Bouwheer

Monica vzw

Startdatum

1997

Einddatum

2014

De campus van AZ Monica heeft een beperkte oppervlakte en is gelegen aan het kruispunt van twee drukke straten. Daarom kozen we voor eerder gesloten volumes langs de straatkant, en richtten we de patiëntenkamers naar het groen en de binnentuin. De bakstenen gevel vormt een verrassende sculptuur en doorbreekt de banaliteit van het straatbeeld. De elegante geslotenheid van deze gevel staat in contrast met de verrassend lichte patio in het epicentrum van het ziekenhuis. Hier bevinden zich de liften, de balie, het restaurant en het knooppunt van alle ambulante circulatie. Van hieruit is het ziekenhuis leesbaar en krijgt het een heldere structuur.

De dynamische directie wil zich verder profileren op het vlak van acute en ambulante zorg, en wil een ambitieus programma realiseren op de beperkte grondoppervlakte. Het masterplan voorziet tegelijkertijd een gestructureerd kader met logische circulatiepatronen voor het hele ziekenhuis, en met de nodige flexibiliteit voor wijzigingen en uitbreidingen.

Ondernemingen

Overige ondernemingen
IBS, Alibo